Felhívás képzéseinkkel kapcsolatban!

2020.01.29 12:49

 

Fontos felhívni a figyelmet, hogy a tanfolyam nem szerepel az Országos Képzési Jegyzékben. A programunk akkreditált volt, de a törvény az akkreditációt eltörölte és helyette engedélyeztetést hozott létre. Amely azoknak a cégeknek kötelező, akik OKJ-s vagy nyelvi képzéseket tartanak illetve állami támogatást igényeltek a képzések után. A képzéseink egyéb képzések közé sorolandóak, nem tartoznak a felnőttképzési törvény alá! Oklevelet állítunk ki a képzés végén. Számunkra nagyon fontos a széles ismeret átadása és gyakorlatba való átültetése. Az oklevél természetesen lovasoktatásra, lovasterápiára senkit nem jogosít fel. Az, hogy a ló mozgásimpulzusai áttevődnek a lovasra és ezáltal fejlesztheti a lovas idegrendszerét, ami kihat a lovas egyensúlyérzékére, magatartására, testének izmaira, beszédére és még sorolhatnám nem kétséges. Szóval a lovon töltött időnek terápiás hatása van még ha nem lovasterápiás foglalkozáson veszünk is részt.

Fogyatékkal élőkkel és pszichiátriai kezelésre szorultakkal nem kompetenciánk foglalkozni. Soha nem is foglalkoztunk velük! Felhívjuk a jelentkezők figyelmét, hogy pszichoterápiás tevékenységet NEM végezhetnek az általunk kiállított okmánnyal.

A mostani törvény értelmében a terapeuta szó használata kétségessé vált (szabálysértési törvény 2012. évi II. törvény), így a törvény értelmezése szerint a terapeuta szót csak orvosok és klinikai szakpszichológusok használhatják. Mindenki más ki lett belőle zárva, úgy mint a gyógypedagógus, gyógytornász is, mindegy hogy hol végeztek. A törvénynek megfelelően az Alternatív Képességfejlesztő Lovasterapeuta képzésünket ezúton átnevezem Alternatív Képességfejlesztés Lóháton képzésnek!